Actrice Angela Schijf openhartig over ziekte: “Het is geen aandacht trekken”

door: ASX
Angela Schijf
Afbeelding bron: Instagram @angelaschijfofficial

De Nederlandse actrice Angela Schijf heeft op haar Instagrampagina voor het eerst getuigd over haar eetstoornis. Naar eigen zeggen kampte de actrice, bekend van ‘Flikken Maastricht’, tien jaar met boulimie.

“Nooit heb ik er over gesproken omdat het zo’n ongelooflijk kwetsbaar proces is dat je het eigenlijk niet uit kunt leggen”, schrijft Angela op Instagram. “Het is een verschrikkelijke psychische ziekte die per se zichtbaar hoeft te zijn.”

Naar aanleiding van de Wereld Eetstoornis Actiedag wil de actrice voor eens en altijd komaf maken met de verkeerde opvattingen over boulimie. “Het is geen aandacht trekken of alleen maar dun willen zijn”, oppert Angela.

“Naar schatting leidt tien procent van de bevolking aan een eetstoornis. Tegen al die prachtige mensen zou ik willen zeggen: je hoeft het niet alleen te doen!”, besluit Angela. “Ik zie jou, ik geloof in jou, het komt goed!”

Angela werd bij het grote publiek vooral bekend dankzij haar rol in de populaire reeks ‘Flikken Maastricht’. De actrice is getrouwd met de Vlaamse acteur Tom Van Landuyt, waarmee ze drie dochters heeft.