André Hazes openhartig over familievete met moeder Rachel en zus Roxeanne: “Ik kan niet met allebei omgaan”

door: ASX
André Hazes Jr
Afbeelding bron: Photonews

Dat het al een tijdlang rommelt bij de familie Hazes is een publiek geheim. Tussen moeder Rachel en dochter Roxeanne botert het al een hele tijd niet, maar ook zoon André nam afstand van zijn naaste familieleden.

Nochtans heeft André naar eigen zeggen geen ruzie met zijn zus Roxeanne. “We hebben elkaar niet uitgescholden of gezegd dat we elkaar nooit meer zullen spreken”, vertelt André in zijn nieuwste documentaire, die al bij onze Noorderburen te zien is op Videoland.

De zanger vindt het vooral lastig om een standpunt in te nemen in de vete tussen zijn moeder en zus. De twee partijen zijn in een rechtszaak verwikkeld rond de erfenis van André Hazes senior. Een bijzonder pijnlijke zaak, dat erkent ook André.

“Het is superingewikkeld, de conflicten waar mijn moeder en zus in zitten. Daar is een schuldige en wie dat dan ook is, dat moeten ze zelf maar uitvechten, alleen ik weet het niet. Ik neem liever afstand van allebei in plaats van dat ik misschien de één geloof en de ander niet, terwijl het andersom is”, verklaart André.

En dus besloot de Nederlandse volkszanger om het contact met beiden te verbreken. “Er zit iets niet lekker, maar ik kan niet met allebei omgaan, terwijl het zo fucked up is wat daar gebeurt”, besluit André. De zanger focust zich dan ook liever op zijn concertenreeks in Nederland én België.

Ook zus Roxeanne timmert aan haar zangcarrière. Vooral haar passage tijdens ‘Beste Zangers’, de Nederlandse versie van ‘Liefde Voor Muziek’ ging niet onopgemerkt voorbij. Over de ruzie met haar moeder liet ze zich bijzonder kort uit in het weekblad Humo. “Ik ga daarover niet spreken of met modder gooien. Dat zit niet in mij”, aldus Roxeanne.