Koning Willem-Alexander grijpt kordaat in tijdens interview met prinses Amalia

door: BCM
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdagmiddag vond in Den Haag een gesprek plaats tussen de Nederlandse koninklijke familie en de pers. Koning Willem-Alexander en prinses Amalia tekenden natuurlijk present. 

Het is een jaarlijkse traditie van het Nederlandse koninghuis om te poseren voor de zomerfotosessie. Daarna maakten prinses Amalia en haar familie even tijd vrij om vragen van journalisten te beantwoorden.

Een ijverige journalist stelde meteen de vraag of Amalia gelukkig is in de liefde. Daarop had ze zich goed voorbereid, want ze antwoordde meteen: “Ontzettend gelukkig, want ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen. Ik weet ook dat dat niet het antwoord op is waar u op doelt, maar dat hou ik liever voor mezelf."

Toen diezelfde journalist de Prinses van Oranje vroeg of ze een relatie heeft, vond koning Willem-Alexander het welletjes geweest. Hij greep meteen kordaat in. “Sorry, mijn dochter is 18 jaar", zei hij. “Ze gaat studeren, ze begint net het leven uit te vinden. Ik hoop dat ze heel veel leuke mensen tegenkomt."

"U zal niet de eerste zijn die het als allereerste hoort en ook niet nummer twee. Maar ik denk dat als mijn dochter de man vindt met wie ze uiteindelijk wil trouwen, dat ze het dan misschien tegen u zal zeggen." Zo liet koning Willem-Alexander de journalist achter met een mond vol tanden.

 

willem-alexander amalia
Afbeelding bron: Photonews