Leontine Ruiters onder vuur door wat ze doet: "Schaam je diep!"

door: LHX
Leontine Ruiters
Afbeelding bron: Instagram @leontineborsato

Leontine Ruiters is momenteel met enkele vriendinnen op vakantie in Tanzania. Daar beleefden ze een onvergetelijke dag.

"Wat een onbeschrijflijke ervaring", schrijft Leontine Ruiters over haar verblijf bij de Maasai. "Wat een warm welkom, zulke vriendelijke mensen, mooie gesprekken en uitleg over de projecten voor educatie, gezondheid, voedsel, werk en water die je steunt door hier te verblijven."

De foto's die ze deelt zien er geweldig uit, en dat vinden haar volgers ook. Zij zijn ontzettend blij voor haar dat ze zo'n onvergetelijke ervaring heeft opgedaan. "Wat een zegen! Heel mooi dat jullie dit mee hebben mogen maken, lieve vrouwen", klinkt het onder andere bij Monique Westenberg.

Toch komt er hier en daar ook wat kritiek, met name op het feit dat dit soort toerisme wel iets kolonialistisch heeft. "Rijke westerlingen vieren dure vakantie bij primitievere Afrikaanse stam. Het voelt toch wat decadent aan", wordt er geschreven.

Ook zijn er mensen die niet kunnen lachen met het feit dat ze om de haverklap op vakantie gaan in een tijd waarin veel mensen amper hun energierekening kunnen betalen. "Erg om je zo te manifesteren, terwijl zoveel mensen het moeilijk hebben. Schaam je diep!", klinkt het.