Maxime Meiland voor de rechter, vonnis op 1 maart

door: ASX
Maxime Meiland en Leroy Molkenboer
Afbeelding bron: Instagram @maximemeiland

Maxime Meiland, de jongste dochter van Erica Renkema en Martien Meiland, verscheen gisteren voor de rechter in Den Haag. Maxime werd aangeklaagd voor smaad nadat ze in haar biografie een man beschuldigd heeft van verkrachting.

De man in kwestie spande een rechtszaak wegens smaad aan tegen de jongste Meiland-dochter. Hoewel hij in het boek niet bij naam genoemd wordt, beweert de man last te ondervinden van de – volgens hem – onterechte beschuldigingen. De man wil dan ook dat het boek Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu … gelukkig! uit de rekken verdwijnt.

Of het zover komt, weten we op 1 maart. Dan doet de rechter uitspraak in de zogenaamde smaadzaak. Maxime heeft er alvast een goed gevoel bij. Volgens haar advocaat heeft Maxime “een goed gevoel over het verloop van de zitting”, meldt het Nederlandse magazine Shownieuws.

Maxime werd tijdens de zitting bijgestaan door haar man Leroy Molkenboer, met wie ze bijna twee jaar getrouwd is. De twee hebben samen een dochter. Uit een eerdere relatie heeft Maxime al een dochtertje van bijna zeven.