Na uitspraak rechtszaak tegen Rachel Hazes: Roxeanne Hazes neemt ingrijpende beslissing

door: LHX
Rachel & Roxeanne Hazes
Afbeelding bron: Instagram @roxeannehazes

Het is zover: er is een uitspraak in de rechtszaak tussen Rachel Hazes en haar dochter Roxeanne Hazes. De grote vraag was of Rachel eigenlijk wel erfgenaam is van André Hazes sr.

De rechter heeft beslist: Rachel Hazes is op basis van André Hazes' testament officieel geen erfgenaam van de zanger, maar ze mag zich voorlopig wel zo blijven noemen. Ook moet Roxeanne Hazes inzicht krijgen in een aantal documenten, zoals de bankrekeningen van André en een rapport over aandelen.

Hoe het nu écht verder moet met Rachels status als erfgenaam hangt volgens de rechtbank af van de context en kan niet beoordeeld worden in een kort geding. Daarvoor zou Roxeanne een bodemprocedure moeten starten. 

Voor ze dat doet, wil ze eerst opnieuw proberen om weer in gesprek te gaan met haar moeder. "Van Galen zal opnieuw uitgenodigd worden om zo snel mogelijk in overleg gegaan", zegt haar woordvoerder tegen het Nederlandse Story. "Indien Van Galen wederom weigert zakelijk deze kwestie te bespreken, is Roxeanne genoodzaakt om in een bodemprocedure de puntjes op de i te zetten."