Nieuwe schokkende onthullingen over Marco Borsato: "Echt heel vernederd"

door: LHX
Marco Borsato
Afbeelding bron: Play4

Voor de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland' wordt Marco Borsato niet vervolgd. Toch is het hele verhaal voor hem nog niet voorbij.

Zangeres Babette van Vugt is in Vlaanderen bekend door haar samenwerking met Metejoor voor de single '1 op een miljoen'. In 2012 en 2015 deed ze mee aan 'The Voice of Holland'.

De eerste keer strandde ze, onder begeleiding van coach Marco Borsato, in de liveshows. Drie jaar later was het Marco die haar overtuigde om nóg een keer mee te doen. In de YouTube-show 'En dan?' onthult Babette dat hij haar daarvoor midden in de nacht opbelde.

"De productie had niet genoeg leuke mensen. Ze zochten mensen waar ze weer sensatie op konden richten, denk ik", vertelt ze. Eerst twijfelde ze, maar met een wel héél opvallend argument wist de zanger haar te overhalen. "Hij beloofde mij de finale."

Daar kwam echter niets van in huis. Na de battles delfde Babette al het onderspit. De grond zakte onder haar voeten weg toen hij voor een andere kandidaat koos. "Er is me gewoon zoveel onrecht aangedaan", klinkt het. "Ik voelde me echt heel vernederd."