Paul de Leeuw komt tot besef na beschuldigingen van Mathijs Van Nieuwkerk

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Matthijs van Nieuwkerk bevindt zich momenteel in een lastig parket. Hij wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Afgelopen weekend bracht 'De Volkskrant' een onderzoek naar buiten over grensoverschrijdend gedrag. Beschuldigingen aan het adres van Matthijs van Nieuwkerk. Die bevindt zich momenteel in een erg lastig parket nadat tientallen ex-medewerkers hem beschuldigen van structureel grensoverschrijdend gedrag. 

Ook Paul de Leeuw blijkt geen onbeschreven blad, dat gaf hij zondagavond zelf toe in het televisieprogramma 'Boerderij van Dorst'. De opnames van dat gesprek vonden al plaats nog voor de beschuldigingen van Mathijs naar buiten kwamen.

In het gesprek is Paul zich dan ook erg bewust van zijn eigen gedrag. Hij legt het dan ook uit. “Je streeft naar het perfecte en het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme. Voordat ik opging, was ik altijd een beetje aan het pesten met iedereen. Niet naar, maar om mezelf scherp te krijgen. Het vervelende jongetje was ik dan. Het moment dat ik het toneel op kwam, was ik die leuke presentator", aldus De Leeuw.

Hij begrijpt nu ook dat zijn gedrag als vervelend kon overkomen. “Ik had toch altijd het hoogste woord.” Ook hij geeft toe dat hij wel eens te ver ging.

“Je gaat soms over de grens, ja. En dan moet je gecorrigeerd worden. Ik denk wel: gelijkheid kan er ook voor zorgen dat het vlak wordt. Soms heb je ook wel even temperament nodig om de boel scherp te krijgen", besluit Paul.