Zo gaat het met Marco Borsato een jaar na 'Voice of Holland'-schandaal

door: BCM
Marco Borsato
Afbeelding bron: Play4

Juni 2021 en Marco Borsato glundert van verliefdheid. We zijn een jaar later en diezelfde man is een gevallen ster die nergens nog iets van zich laat horen. Door het grote 'Voice of Holland'-schandaal verloor Marco Borsato zowat alles.

Een jaar geleden leek de zon weer te schijnen voor Marco Borsato. Hij kwam toen net uit een periode waarin hij zijn overspel had opgebiecht en zijn huwelijk met Leontine Ruiters zo goed als voorbij was. De twee verzoenden zich en kwamen, stapte per stapje, weer dichter bij elkaar.

Maar toen kwam het 'Voice of Holland'-schandaal. Een 22-jarige vrouw legde klacht neer tegen Marco wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag en beweerde meermaals betast te zijn door hem. Ook andere verhalen uit 'The Voice of Holland' kwamen naar boven en zijn naam werd genoemd.

Sindsdien wordt Marco Borsato nog amper op de radio gedraaid. "Vele radiostations blijven hem boycotten. Het blijft afwachten op de uitspraak van zijn rechtszaak. Als die in zijn nadeel is, is het echt klaar voor hem", zegt tv-presentator Albert Verlinde van 'Shownieuws' aan 'Dag Allemaal'.

Een goede vriend van Marco gaf recent meer uitleg aan weekblad 'Privé' en ziet het somber in. “Marco is in korte tijd een heel ander mens geworden. Hij vindt het vreselijk dat niemand meer geïnteresseerd is in zijn muziek en dat het alleen maar gaat over zijn escapades. Hij vertoont zich ook liever niet meer in het openbaar. Marco is een eenzaam en gebroken man geworden.”