Fors meer Belgen naar Ardennen tijdens herfstvakantie en daar zijn goede redenen voor

door: WVDS
Ardennen - Bouillon
Afbeelding bron: Pixabay

De herfstvakantie zal er door de coronacrisis dit jaar voor velen anders uitzien dan normaal. Fors meer Belgen boekten een vakantie in de Ardennen en daar zijn goede redenen voor.

“Het succes van de reizen in eigen land valt ons op. De Ardennen bijvoorbeeld hebben het bij Tui nog nooit zo goed gedaan", vertelt Piet Demeyere, woordvoerder van reisorganisator Tui, aan Redactie24.

"De Ardennen kunnen in die periode nog uitpakken met een aantal troeven. De mooie natuur, de gastronomische menu’s met wild. Dat zijn de typische zaken die ze nu maximaal uitspelen.” 

“Elk jaar hebben we voor deze bestemmingen wel een vast publiek, maar we realiseren dit jaar toch wel een verdubbeling. Klanten moeten in dit geval geen administratieve zaken regelen of opletten voor het aanpassen van kleurcodes.“

Eten op hotel

“Even vreesden we voor deze markt omdat de horeca in België op slot moet voor een maand, maar men heeft een vrijstelling gegeven aan hotels zodat die hun klanten nog wel half- en volpension mogen aanbieden.“

“Op deze manier zit je wel vast aan je hotel, maar de reden waarom veel mensen deze arrangementen boeken is meestal omwille van het feit dat het hotel goed gelegen is om wandelingen in de natuur te maken of omdat er prima wellness en gastronomische mogelijkheden zijn. Je bent dus sowieso steeds in de buurt van je hotel, dus maakt het ook niet zoveel uit dat de horeca rondom gesloten is.”

Tags ardennen