Man belt sneldienst voor ontstopping, maar wordt opgelicht: 4750 euro voor 1 uur werk

door: MRO

Wie bij een probleem met de leidingen in huis een loodgieter zoekt, kan maar beter opletten. Een lezer contacteerde ons en vertelt hoe hij werd opgelicht door een sneldienst voor ontstopping die hij contacteerde.

Een man uit Lede belde de ontstoppingsdienst in december vorig jaar. "Op de website staat duidelijk dat die actief is in Aalst, maar anderhalve dag nadien kwam iemand uit Brussel", doet hij zijn verhaal.

Die loodgieter kwam alleen en werkte 1 uur om het probleem te verhelpen. Hoewel op de website van de ontstoppingsdienst wordt vermeld 'prijzen vanaf 69 euro', kreeg de man te horen dat hij 4750 euro cash moest betalen, zonder dat er eerst een bestek werd opgemaakt.

Hij weigerde deze som te betalen. "Ik had dat bedrag niet in huis." Daarop werd dit verminderd tot 2750 euro. "Ik moest 2000 euro met bancontact betalen en 750 euro cash."

Op de bestelbon, die onze redactie kon inkijken, staat echter slechts 2000 euro vermeld. Bovendien werd het aankomstuur genoteerd, maar niet het einduur van de werken.

"De factuur zou later worden opgestuurd, maar die heb ik nooit ontvangen. Een typisch voorbeeld van oplichting", zegt het slachtoffer.

Tags loodgieter