Prinses Elisabeth vergezelt koning Filip om medeleven te betuigen aan slachtoffers in Strépy

door: MRO
koning Filip - prinses Elisabeth
Afbeelding bron: Photonews

Koning Filip heeft een bezoek gebracht aan Strépy waar zondag in de vroege ochtend 6 personen overleden nadat een bestuurder op carnavalisten inreed. Opvallend was dat de koning vergezeld werd door zijn dochter, kroonprinses Elisabeth.

Het waren twee dertigers uit La Louvière die tegen een hoge snelheid op de groep carnavalisten inreden. Daarbij kwamen 6 mensen om het leven en raakten 10 personen levensbedreigend gewond.

Omstreeks 16 uur bracht koning Filip een bezoek aan Strépy, vergezeld door kroonprinses Elisabeth, die in het zwart gekleed was. 

"Ze ontmoeten er de hulpdiensten en bedanken hen voor hun inzet. Ze drukken ook hun medeleven uit aan de families en naasten van de slachtoffers van dit drama", klinkt het op de twitteraccount van het Paleis.

Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gingen ter plaatse. 

"Wat zich vanmorgen in Strépy-Bracquegnies afspeelde is vreselijk. Voor de families van 6 slachtoffers maakt het plezier rond carnaval plaats voor verdriet. Mijn gedachten zijn bij hen. Het verdriet om een geliefde van wie je geen afscheid kan nemen is immens", aldus Annelies Verlinden.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app