Wie naar de Belgische kust gaat is gewaarschuwd: "Wij zijn daar heel strikt in"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Met het mooie weer en de feestdag op 15 augustus is het deze dagen bijzonder druk aan de Belgische kust. En dat zorgt voor een vervelend probleem: heel wat kinderen lopen verloren en raken hun ouders kwijt. De redders trekken aan de alarmbel.

Thomas Ver Eecke is hoofdredder in Nieuwpoort en is de situatie beu. "Ouders denken soms dat wij als redder babysitter zijn, maar dat is niet zo", reageert hij in 'Het journaal' op VRT 1.

"Wij zijn er heel strikt in en zeggen: 'jouw kind is jouw verantwoordelijkheid'. Moest een ouder iets meer naar hun kind kijken, dan zouden we minder kinderen kwijtraken."

Nochtans is er een eenvoudige oplossing om te voorkomen dat je kind verdwaalt, met name de anti-verdwaal polsbandjes. Deze gratis polsbandjes kan je gratis krijgen op verschillende plaatsen aan de kust, zoals bij redders, dagbladhandelaars en toeristische diensten.

Op het polsbandje noteer je dan de naam van je kind en een GSM nummer. Vertel je kind ook dat het hulp kan gaan vragen aan redders, maar het belangrijkste advies blijft toch om je kind goed in de gaten te houden.

Tags kust