Toeristen moeten opletten op stranden in Spanje: Dit kan een boete van 1.500 euro opleveren

door: MRO
strand Benidorm zee
Afbeelding bron: pexels

Heel wat Belgen trekken op vakantie naar Spanje. Op de mooie stranden gelden soms strenge regels in het populaire vakantieland en wie deze niet kent, riskeert een forse boete.

Hoewel de Spaanse kustlijn bekend staat om haar schoonheid en gastvrijheid, zijn er enkele activiteiten die beboet kunnen worden met aanzienlijke geldbedragen. Hier zijn enkele dingen die je best weet als je onaangename verrassingen wil voorkomen.

Geen zeep en shampoo bij stranddouches

Het wassen met zeep en shampoo bij stranddouches is verboden op alle Spaanse stranden. Deze regel geldt niet alleen voor het vasteland, maar ook voor de eilanden. Of je nu geniet van de zon in het bruisende Malaga, het levendige Benidorm of het prachtige Valencia, het gebruik van zeep en shampoo bij de openbare douches is niet toegestaan.

In sommige regio's, zoals Malaga, Benidorm en Valencia, geldt dit zelfs voor het wassen met zeep in de zee zelf. De boete voor het overtreden van deze regel kan oplopen tot ongeveer € 750.

Overnachten op het strand?

Wie te veel gedronken heeft en zijn roes daarna wil uitslapen op het strand, let best op. In veel regio's is het verboden om 's nachts op het strand te slapen of te kamperen op het strand.

Vooral in gebieden zoals Valencia kunnen de boetes voor deze overtreding oplopen tot wel €1.500. Deze regel is bedoeld om de netheid en veiligheid van de stranden te waarborgen.