Wout van Aert in de clinch met organisator van veldritkoers

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert vertoeft op dit moment nog altijd in Australië, waar hij geniet van wat vakantie na het slopende wielerjaar.

Woensdag lieten de organisatoren van de Wereldbekermanche in Benidorm via hun officiële kanalen weten dat Wout van Aert er zou rijden.

“De eerste deelnemer aan de ‘Estrallas CX’ die we willen voorstellen, is Wout van Aert”, klonk het. “Tien jaar geleden startte hij een gouden periode, die tot op de dag van vandaag voortduurt.”

Die manche wordt op 22 januari 2023 gereden, amper twee weken voor het WK in Hoogerheide. Dat zou dus duidelijk betekenen dat het WK het doel voor Wout van Aert wordt.

Onze landgenoot ontkent echter dat hij in Benidorm zal rijden. De organisatoren kwamen woensdagavond dan ook op hun bericht terug.

“Sorry voor het misverstand. We hebben niet aangekondigd dat Wout van Aert deelneemt aan onze race, dit was gewoon een stukje over zijn carrière. Hoe dank ook, Wout, we zouden je natuurlijk wel héél graag zien racen in Benidorm op 22 januari!”, klonk het in de rechtzetting.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24