Marco Borsato zal het niet graag horen: “Zijn geloofwaardigheid terugkrijgen zal tijd kosten”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram @leontineborsato

Marco Borsato heeft een bewogen jaar achter de rug. Na een huwelijk van meer dan twintig jaar gingen hij en Leontine Borsato uit elkaar.

Na heel wat geruchten werd bevestigd dat Marco Borsato (meermaals) een scheve schaats had gereden. In de mediastorm die volgde, belandde Marco daarbovenop in een burn-out en trok hij zich terug uit het publieke oog.

Presentator Henny Huisman zei eerder dat Marco de boeken in zal gaan als “een hartstikke goede zanger, maar wél een vreemdganger”. Choreograaf Barrie Stevens hoopt voor Marco dat er een moment zal komen dat mensen het zullen vergeten.

“Maar hij moet eerst door een martelgang heen, een spiraal van somberheid, negativiteit en vergissingen die hij misschien heeft gemaakt”, zegt de choreograaf in Weekend. “De mensheid kan ook heel negatief zijn, je ontzettend op de kast jagen en kritiek hebben.”

“Ik kan alleen maar zeggen dat het aan Marco zelf ligt om daaruit te komen, door zijn gedrag, ambitie en drive. Zijn geloofwaardigheid terugkrijgen, dat kost tijd.”