Gevaarlijke verschuiving in leeftijdsgroepen die nu door corona getroffen worden

door: MRO
Afbeelding bron: YouTube

Het coronavirus is aan een serieuze opmars bezig. We zitten nu al een het dubbele aantal besmettingen van tijdens de zomer. Er zit ook een duidelijk evolutie in de leeftijdscategorieën waar de meeste besmettingen worden vastgesteld. Zo worden meer 60-plussers getroffen en dat zal resulteren in meer ernstige gevallen.

"De weekgemiddelden die we nu bereiken zijn intussen al dubbel zo hoog als in de tweede week van augustus", stelt Boudewijn Catry tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.

Tieners en 60-plussers

Op dit moment worden vooral tieners getroffen door Covid-19. Zij hebben vaak geen of lichte symptomen, maar ook de groep van 60-plussers wordt nu meer besmet en voor hen kunnen de gevolgen veel ernstiger zijn.

"De leeftijdsverdeling van deze nieuwe gevallen lijkt stilaan te verschuiven naar een overwicht voor de groep van 10- tot 20-jarigen. Het aantal besmettingen bij tieners en bij twintigers is gelijkaardig, maar de tieners tekenen de laatste paar dagen in absolute aantallen het hoogste aantal nieuwe gevallen op."

"Daarnaast blijven ook de 60-plussers relatief grotere stijgingen optekenen dan het nationaal gemiddeld, waardoor we op termijn ook meer ernstige gevallen kunnen verwachten", waarschuwt Boudewijn Catry.