'Het leven van kinderen wordt niet beter als 2 gevaccineerde 80'ers samen geen koffie mogen drinken'

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Mogen personen die hun coronaprikken al hebben gekregen en beschermd zijn meer dan niet gevaccineerden? Politiek filosoof Patrick Loobuyck vindt van wel en legt uit waarom.

Jongeren komen als laatste aan de beurt voor een coronaprik. De vraag leeft of ouderen die reeds door het vaccin beschermd zijn, nu solidair moeten blijven met jongeren tot ook zij gevaccineerd zijn.

"De jongeren zijn zeer solidair geweest en zijn dat nog altijd met de samenleving en zorgen er mee voor dat de ziekenhuizen niet kapseizen en dat intensieve zorg niet te overbevolkt geraakt", zegt Patrick Loobuyck in Terzake.

"Maar op een moment dat aan oudere mensen wordt gevraagd om bijvoorbeeld geen koffie met elkaar te gaan drinken ondanks het feit dat ze allebei ingeënt zijn, twee vriendinnen van 80 bijvoorbeeld, daar wordt het leven van mijn kinderen niet beter door."

"Dat is dan een soort van symbolische solidariteit die voor niemand iets oplevert. Het gaat niet over privileges, maar over mensen die stapsgewijs in veilige context terug naar het normale kunnen."