Pierre Van Damme heeft duidelijke boodschap: "Piek komt eraan, stel dit nu zeker niet uit"

door: STS
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Vaccinoloog Pierre Van Damme waarschuwt voor de nieuwe piek van coronabesmettingen die er zit aan te komen. Hij raadt ouderen, risicopatiënten en het zorgpersoneel aan om zo snel mogelijk een boosterprik te laten zetten.

"We weten dat het vaccin dat recent werd goedgekeurd echt op maat is van de stammen van het virus die nu circuleren. Dat is echt gemaakt daarvoor", zei Van Damme op VTM.

"We weten dat er tegen half oktober een piek komt. Dus het is eigenlijk het goede moment om zich nu te laten vaccineren, en zeker niet om dat te gaan uitstellen."

In het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen wordt het personeel niet tegelijk tegen de griep en tegen corona gevaccineerd. "Logistiek gezien is dat natuurlijk gemakkelijker. En het kan ook. We weten dat het qua veiligheid en doeltreffendheid zeker kan. Maar als die pieken uit elkaar liggen en we nu dat vaccin ter beschikking hebben, dan zou ik dat ook niet uitstellen."

"Dan zou ik echt voorrang geven aan de vaccinatie tegen het coronavirus, nu, voor eind september. Om dan in de tweede helft van oktober of eerste helft van november te vaccineren tegen griep."