Marc Van Ranst laat zich uit over de coronamaatregelen die voor cafés gelden

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Wie op café of op restaurant gaat moet nu al een hele poos zijn contactgegevens opgeven. Het is een maatregel die Marc Van Ranst als weinig nuttig bestempelt. Daarnaast geeft hij zijn mening over de strengere coronamaatregelen die voor cafés gelden.

"Ik ben er ook niet zeker van dat dit de meest nuttige maatregel is, ik denk dat iedereen dat wel toegeeft", zei Van Ranst over het opgeven van contactgegevens in De Afspraak op Canvas.

Cafés moeten vanaf vrijdag om 23 uur de deuren sluiten en in Brussel gaan ze volledig op slot. "Het is een stuk gebaseerd op intuïtie en het is ook gebaseerd op andere landen waar men daar men daar meer evidentie over heeft", licht de viroloog toe.

Terrasjes en ventilatie

"We hebben een cultuur gekweekt waarbij we vooral buiten gingen zitten als we op café gingen en buiten gaat er niet heel veel gebeuren. Wanneer mensen binnengaan en niet in goed verluchte ruimten, dan is er een probleem. Ventilatie is superbelangrijk."

"Het is een heel duidelijk signaal. Het is ook bijzonder oneerlijk tegenover een heel aantal cafés die dat geweldig goed doen en goed georganiseerd hebben. Zij moeten natuurlijk ook dicht en dat is sneu voor die mensen."