Cafébazen trekken oproep tot megadrink in, politie blijft waakzaam: "We gaan kijken"

door: WVDS
café terras
Afbeelding bron: Unsplash

Cafés moeten vanaf vrijdag de deuren sluiten om 23 uur. Het zorgt voor frustratie bij cafébazen en enkele van hen lanceerden een oproep om vrijdagavond om 23 uur te verzamelen op de Grote Markt in Antwerpen. De politie greep intussen al in. 

"We hebben de mensen die de oproep gelanceerd hebben gecontacteerd om te zeggen dat dit niet de bedoeling kan zijn. Bij mijn weten hebben ze de oproep ook al ingetrokken", vertelt Willem Migon van politie Antwerpen aan Redactie24.

"De mensen die de oproep hebben verspreid, hebben zelf al laten weten van niet naar de Grote Markt te komen. We nemen aan dat ze hun gezond verstand gebruiken. We zullen vrijdagavond wel gaan kijken op de Grote Markt."

"De maatregelen zijn wat ze zijn, het kan op dit moment niet de bedoeling zijn om op te roepen tot zo'n initiatieven. Wij zullen dat ook niet toestaan en dat hebben de mensen blijkbaar ook begrepen."

Begrip voor frustraties

De politie zal dus streng toekijken en indien nodig optreden, maar begrijpt wel dat de maatregel bijzonder vervelend is voor de cafébazen. "Dit neemt niet weg dat wij ook wel begrip hebben voor hun frustraties."