Zerotolerantie voor kotfeestjes en politie merkt: "Mensen bellen ons sneller"

door: WVDS
feest
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het coronavirus woedt hevig en door de coronamaatregelen ziet het studentenleven er helemaal anders uit. Kotfeestjes zijn uit den boze en de politie treedt streng op. "Er geldt een zerotolerantie", klinkt het bij de politie in Leuven.

"Een exact cijfer kan ik niet noemen, maar we worden wel elke nacht opgebeld omdat er ergens overlast is, dat gaat om lawaai, te luide muziek, gezang", vertelt Marc Vranckx, woordvoerder van de Leuvense politie, aan Redactie24.

"We gaan sowieso op elke klacht in, als mensen ons bellen dan gaan we op zoek naar de bron van die overlast en dan zullen wij optreden."

Er wordt in deze coronatijden sneller naar de politie gebeld als mensen merken dat studenten een feestje houden.

"We kennen het fenomeen al jaren en het is nu een andere situatie, mensen weten dat ze voorzichtiger moeten zijn. Vroeger was het uitkijken voor de overlast, maar nu is het ook rekening houden met de coronamaatregelen."

Corona-pv

"Wij zijn wat strenger en mensen zijn daar alerter voor. Men belt sneller als men merkt dat er feestjes zijn. Iedereen moet op dit ogenblik water bij de wijn doen en zijn verantwoordelijkheid nemen in het kader van corona."

"Als het gaat om een kotfeestje waar intussen minder dan 4 personen aanwezig zijn, dan wordt er een GAS-pv opgesteld voor lawaai-overlast. Als dat gaat om een kotfeestje waar men met 5 of meer mensen aanwezig is, dan krijgt iedereen die aanwezig is een corona-pv.

"De studenten weten intussen dat het risico bestaat dat ze gecontroleerd worden en ze weten dat er een zerotolerantie is wat kotfeestjes betreft en dat er effectief een pv wordt opgesteld."