Studenten negeren corona, politie grijpt in: "Allemaal buiten!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

In Kortrijk is de politie moeten uitrukken wegens nachtlawaai. Het bleek om een drukbezocht kotfeestje te gaan, waarbij de coronamaatregelen niet gerespecteerd werden.

De politiezone Vlas kreeg maandagavond laat de melding binnen, waarna de agenten op pad werden gestuurd. Op de bovenste verdieping van een studentenblok in de Tarwelaan trof de politie elf personen aan in één studentenkamer.

"De studenten waren duidelijk een kotfeestje aan het houden. Alle aanwezigen werden geïdentificeerd en kregen een proces-verbaal voor het niet respecteren van het samenscholingsverbod. Daarna moest iedereen op politiebevel het kot verlaten."

Leuven

Vorige week ontstond er al ophef om beelden vanop de Oude Markt in Leuven, waar het bijzonder druk werd en veel studenten de coronaregels aan hun laars lapten. "Ook studenten moeten het nut beseffen van de maatregelen, namelijk het zoveel als mogelijk waarborgen van de veiligheid en gezondheid van iedereen, vooral van de kwetsbare groepen onder ons", klinkt het nog bij politiezone Vlas.