Ziekenhuis doet belangrijke oproep in coronatijd: "Annuleren kan gevaarlijk zijn"

door: WVDS
coronapatient in ziekenhuis
Afbeelding bron: Photonews

Door de nieuwe coronagolf stellen sommigen medische zorgen of opvolging uit en dat is bijzonder gevaarlijk. De gevolgen daarvan kunnen fataal zijn. In het Jan Palfijnziekenhuis te Gent roept men mensen dan ook met aandrang op om medische zorgen niet te annuleren.

“Wij merken dat sommige mensen echt schrik hebben om naar het ziekenhuis te komen en dat is zeker niet nodig. Het traject dat covid-patiënten moeten volgen is volledig gescheiden van alle andere behandelingen, opnames en consultaties”, licht Sofie Moreels van het AZ Jan Palfijn te Gent, toe aan Redactie24.

“Mensen die geen covid-patiënt zijn, worden getest voor ze binnenkomen. Als het een spoedopname is, dan gebruiken we ook sneltesten die we hebben aangekocht. Dat is een extra veiligheid voor de persoon zelf, voor onze medewerkers en de andere patiënten in het ziekenhuis.”

“Verschillende mensen die niet durven komen, annuleren hun afspraak en dat kan gevaarlijk zijn. De zorg gaat absoluut door en mocht dat niet het geval zijn, zal de arts je vooraf persoonlijk verwittigen.” 

“Het is belangrijk dat mensen blijven komen, zodat tumoren op tijd ontdekt kunnen worden. Bepaalde medische aandoeningen kunnen door een annulatie te lang aanslepen, waardoor ze te erg worden op den duur en er niets meer aan gedaan kan worden.”

“We vragen echt met aandrang toch naar het ziekenhuis te blijven komen. Het is een veilige plaats. Ook de artsen nemen alle mogelijke maatregelen.”