Daarom had de jogger een mes op zak toen hij Dribbel vermoordde

door: BVDO
Hondje Dribbel
Afbeelding bron: Facebook

De familie van de jogger die hondje Dribbel vermoordde, heeft uitgelegd waarom hij een mes op zak had als hij gaat lopen.

De 3 jaar oude jack russell Dribbel werd op zaterdag 14 november in Waasmunster doodgestoken door een jogger. Het hondje overleed ter plekke. De speurtocht naar de dader leverde uiteindelijk de arrestatie op van een 43-jarige man uit Lokeren.

"De hond kwam niet kwispelend achter hem aan, maar dreigend", verklaarde zijn advocate Annelies Maes aan Gazet van Antwerpen. "Mijn cliënt nam het mes en wou er de hond mee afweren. Dat is anders gelopen. Hij betreurt de dramatische afloop die de zaak heeft gekend. Dit was absoluut niet de bedoeling en is ook voor hem een erg traumatische ervaring."

Over de reden waarom de man een mes bij zich had, vertelde de advocate niks. Iemand van de familie van de dader vertelde dat wel. "A. is een plantenliefhebber en heeft altijd een klein mesje bij voor als hij onderweg zeldzame planten tegenkomt. Dan snijdt hij daar een paar blaadjes af voor zijn verzameling."