Jogger die hondje Dribbel doodstak riskeert deze straf - Zijn advocaat reageert

door: STS
Hondje Dribbel
Afbeelding bron: Facebook

De man die tijdens het joggen een hond doodstak, is voor de rechtbank van Dendermonde moeten verschijnen.

De veertiger uit Lokeren was in november 2020 in Waasmunster aan het joggen toen hij achtervolgd werd door een loslopende hond.

Daarop stak hij het dier neer met een zakmes, dat hij bij had om planten te verzamelen. De jack russell met de naam Dribbel overleefde de steekpartij niet.

"Iedere hondeneigenaar is ervan overtuigd dat zijn hond de liefste ter wereld is. En natuurlijk was het geen goed idee om dat zakmes boven te halen en zich op die manier te verweren", sprak de advocaat van de jogger op TV Oost.

"Dit had nooit mogen gebeuren, maar het had ook nooit kúnnen gebeuren als de hond aangelijnd was geweest."

Paniek

"Mijn cliënt handelde in paniek. Maar die paniek is begrijpelijk als je totaal wordt verrast door een loslopende hond die niet luistert naar instructies van het baasje."

"Ik heb aan het Openbaar Ministerie gevraagd: wat had hij dan wel moeten doen? Dat degene die weet wat je op zo'n moment wel moet doen, moest rechtstaan. Ik heb niemand zien rechtstaan."

De rechtbank doet op 23 maart een uitspraak in deze zaak. De procureur eist zes maanden cel. De advocaat van de jogger vraagt de vrijspraak.

Mis niets dankzij de gratis app van Redactie24