Devon Planckaert, zoon van Francesco Planckaert, heeft straf besluit genomen over zijn toekomst

door: COS
Francesco Planckaert en gezin
Afbeelding bron: Eén

Devon Planckaert is helemaal klaar om zijn jonge wielercarrière vanaf dit jaar aan te vangen. De zoon van Francesco Planckaert moest heel wat tegenslagen verwerken.

Nog voor Devon Planckaert zijn eerste koers kon rijden, raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Wat volgde, was een operatie, gevolgd door een maandenlange revalidatie. Toen Devon eindelijk gerevalideerd was, raakte hij besmet met corona. Het virus had hem goed te pakken. Nu is hij klaar om te starten.

Devon gaat zijn grootvader Eddy Planckaert en vader Francesco Planckaert achterna. Francesco houdt Devon wel met beide voeten op de grond. "Je mag alle talent van de wereld hebben één blessure en het kan gedaan zijn", zegt Francesco in Dag Allemaal.

"Devon is daar realistisch in. Als het niet lukt als coureur, wil hij verzorger, kinesist of sportpsycholoog worden. Als 't maar iets in de koers is. Mooi dat hij die doelen stelt. Devon is heel gedisciplineerd. Dat komt van pas bij zijn studies, want hij volgt nog steeds online onderwijs."