Dieter Coppens heeft de knoop doorgehakt over de toekomst van 'Down The Road'

door: COS
Down The Road
Afbeelding bron: VRT

Het nieuwe seizoen van 'Down The Road' komt eraan. Op zondag 27 oktober vertrekken Dieter Coppens en het nieuwe reisgezelschap naar Canada.

'Down The Road' is eind oktober al toe aan het zesde seizoen van de reeks. Na reizen naar Zuid-Afrika, Thailand en Marokko trekken Dieter Coppens en begeleidster Saar Pelgrims naar Canada. "Helemaal mijn ding", zegt Dieter in De Zondag.

"Het was een geweldige reis met opnieuw een geweldige bende. Ik blijf het heerlijk vinden om de wereld te zien door hun ogen, door hun puurheid en onbevangenheid", zegt Dieter. "Ik vind het belangrijk dat we dit programma kunnen maken."

Dieter lijkt te hebben besloten dat het zesde seizoen niet het laatste wordt. "Die zes reisgenoten worden telkens rolmodellen. Het verandert niet alleen hun leven, maar ook onze blik op de wereld van mensen met een mentale beperking. Het zou allesbehalve inclusief zijn als we daar nu mee zouden stoppen."

Dieter vindt het fantastisch om te zien wat 'Down The Road' de afgelopen jaren teweeg heeft gebracht. "Die gasten staan sterker in het leven, en ook andere mensen met het downsyndroom profiteren daarvan mee. Is de wereld mooier met dit programma? Het antwoord is: absoluut ja!"