Dieter Coppens krijgt prachtig nieuws van 'Down The Road'-ouders

door: LHX
Down The Road - seizoen 6
Afbeelding bron: VRT

In het zesde seizoen van 'Down The Road' trekt Dieter Coppens met zes jongvolwassenen met het downsyndroom naar Canada. Het is opnieuw een onvergetelijke reis.

Dieter Coppens heeft al heel wat kritiek op 'Down The Road' te slikken gekregen. Vooral de open brief van William Boeva, die het programma niet als échte inclusie beschouwt, hakte er stevig in.

Hij en William hebben het intussen uitgepraat, laat hij weten aan Story. Hij staat nog steeds volledig achter het concept van het programma. "Als we 'Down The Road' gaan afknallen, wie gaat er dan nog wel zulke programma's durven maken?", vraagt hij zich af.

Dat 'Down The Road' wel degelijk een positieve impact heeft, merkt hij onder andere aan de reacties van de ouders van de deelnemers. "Na elke reis hoor ik van de ouders dat hun kinderen zoveel veranderd zijn", vertelt hij.

"Vooral op het vlak van zelfstandigheid en zelfvertrouwen maken velen een enorme sprong. Geen wonder dat velen nadien 'alleen' gaan wonen of op een podium belanden. Ze worden echte rolmodellen."