Dieter Coppens reageert op kritiek op 'Down The Road': "Kort door de bocht"

door: LHX
Dieter Coppens
Afbeelding bron: VRT

Dinsdag uitte comedian William Boeva zware kritiek op tv-programma's als 'Down The Road'. Hij vindt dat daarin mensen met een beperking moeten opdraven om de kijkers een goed gevoel te geven over zichzelf. Volgens hem is dat geen échte inclusie.

Dieter Coppens, die 'Down The Road' al vele jaren met hart en ziel maakt, is erg geschrokken van de woorden van William Boeva. "Maar ik heb begrip voor wat William schrijft, en ik voel zijn frustratie wel ergens", geeft hij toe aan VRT NWS.

Wel vindt hij het gevaarlijk dat William vanuit zijn eigen standpunt spreekt voor de grote en diverse groep mensen met een beperking. "Je kan deze mensen niet allemaal over dezelfde kam scheren", waarschuwt hij.

"Wat William specifiek schrijft over 'Down The Road', vind ik ook wat kort door de bocht" klinkt het. "Ik denk dat niemand naar ons programma kijkt met het gevoel 'amai, blij dat ik het syndroom van Down niet heb'."

"Uiteraard is er in onze samenleving nog veel werk aan de winkel, maar we maken 'Down The Road' met de juiste bedoelingen", besluit hij. "Ik geloof oprecht dat er voor een grote groep mensen een drempel is verlaagd dankzij ons programma."