Eindelijk! Kandidaten voor Songfestival bekend, er zitten enkele bekende namen bij

door: LHX

Dit jaar zal tijdens een preselectieshow van de VRT beslist worden wie er ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De zeven artiesten die hun kans wagen, zijn nu bekend.

Bij de zeven namen zijn er enkele die ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. De bekendste is waarschijnlijk The Starlings, het duo van Kato Callebaut en Tom Dice. Die laatste haalde in 2010 al een finaleplaats op het Songfestival met zijn nummer 'Me and my guitar'.

Ook Loredana zal van de partij zijn. Zij is vooral bekend van 2 Fabiola, maar timmert al een tijdje aan haar carrière als solozangeres.

Dan is er Gustaph, de artiestennaam van Stef Caers, die al heel wat Songfestivalervaring heeft. In 2018 was hij achtergrondzanger van de Belgische kandidate Sennek en in 2021 ging hij mee als backing vocal voor Hooverphonic.

Hunter Falls en Chérine zijn twee kandidaten die we kennen van zowel 'The Voice van Vlaanderen' als MNM Rising Star. De 17-jarige gala dragot nam twee jaar geleden dan weer deel aan 'The Voice Kids'. En tot slot is er Ameerah, alias Astrid Roelants, die werd ontdekt in de eerste editie van Idool en het jaar erna in de finale geraakte van Eurosong 2004.

De kandidaten zullen het tegen elkaar opnemen in de Eurosong-show op 14 januari. De liedjes die ze zullen brengen zijn voorlopig nog niet bekend.