Fien Germijns en Marleen Merckx gaan uit de kleren: Dit is er aan de hand

door: LHX
Fien Germijns en Marleen Merckx
Afbeelding bron: Eén

Er komt een nieuw seizoen van het VRT-programma 'Alles in de strijd'. Daarin gingen vorig jaar Dieter Coppens en Niels Destadsbader, samen met zes andere bekende mannen, uit de kleren om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker.

In het tweede seizoen van 'Alles in de strijd' zijn het acht vrouwen die een stripact voorbereiden. Zij willen borstkanker onder de aandacht brengen.

Het is presentatrice Fien Germijns die de fakkel overneemt van Dieter Coppens en Niels Destadsbader. "Ik ben mezelf aan het wijsmaken dat ik niet zenuwachtig ben. Drie keer raden. Wel dus", laat ze alvast weten.

Fien zal zeven bekende vrouwen rond zich verzamelen, die in maart 2024 een show zullen geven in het Kursaal in Oostende. Eén van die zeven vrouwen is al bekendgemaakt: het is 'Thuis'-actrice Marleen Merckx.

Zij heeft een erg persoonlijke reden om deel te nemen. "Mijn moeder, mijn tante, mijn schoonzus, een collega en een vriendin. Mensen die ik graag zie en zag kregen borstkanker. Ik wil mijn steentje bijdragen in deze strijd", klinkt het bij haar.