Heel bijzonder wat Dieter Coppens te vertellen heeft over 'Down The Road'-reisgenoten

door: COS
Down The Road - seizoen 6
Afbeelding bron: VRT

Dieter Coppens zien we elke zondag in het zesde seizoen van 'Down The Road'. Dieter en Saar Pelgrims namen hun reisgenoten mee naar Canada.

Samen met zijn echtgenote Rut heeft Dieter Coppens drie kinderen: Lou, Suzy en Francis. De presentator wil zijn kinderen meer dan ooit meegeven dat ze respect moeten hebben voor mensen die een beetje anders zijn.

Hij vindt het dan ook belangrijk dat zijn kinderen en zijn 'Down The Road'-reisgenoten elkaar ontmoeten. "Ze bellen zelfs met elkaar of sturen mekaar berichten. Ze maken ook echt deel uit van het leven van mijn kinderen", vertelt Dieter in Story.

Daardoor weten Dieters kinderen nu perfect hoe ze moeten omgaan met mensen die een beperking hebben. "Dat is ook het doel van het programma. Veel mensen hebben angst voor wat ze niet kennen. Als ze iemand tegenkomen die anders is dan zij, dan weten veel mensen niet hoe zich te gedragen of hoe een gesprek aan te knopen."

"Dankzij 'Down The Road' - en dat vertellen de deelnemers me zelf - wordt er niet meer in een boogje rondom hen gelopen. Meer zelfs: ze worden spontaan aangesproken op straat. Die drempelvrees is weggenomen en dat leidt alleen maar tot een inclusievere wereld", aldus Dieter.