Na 'Down The Road': Dieter Coppens gaat bijzonder nieuw reisprogramma maken

door: LHX
Dieter Coppens
Afbeelding bron: Photonews

Al vele jaren is 'Down The Road' met Dieter Coppens een gigantisch succes. Nu gaat hij een nieuw soort reisprogramma maken.

Dit keer gaat Dieter Coppens op reis met acht jongeren die worstelen met hun mentale gezondheid. Dat maakt de VRT bekend.

Het concept is deze keer iets anders dan bij 'Down The Road'. De acht jongeren gaan namelijk aan de slag in een buitenlands reservaat, waar wilde dieren in nood opgevangen worden. Ze vinden steun bij elkaar én bij de dieren die ze helpen.

Met het programma willen Dieter en de acht deelnemers mentaal welzijn bij jongeren op de kaart zetten. Ze hopen meer begrip te creëren en het taboe op hulp zoeken te doorbreken.

Een titel heeft het programma nog niet. De opnames zullen dit voorjaar plaatsvinden. In 2025 wordt het uitgezonden op VRT 1.

De VRT-kijkers zijn alvast enthousiast over het idee. "Dat zal sowieso een heel aangrijpend mooi programma worden", reageren ze. "Heel blij te horen dat er meer en meer over mentale problemen wordt gesproken." "Zo benieuwd!"