Slecht nieuws voor kijkers van ‘Thuis’: deze sterkhouder verdwijnt uit de reeks

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Trouwe fans van ‘Thuis’ mogen hun zakdoek weeral bovenhalen. Binnenkort wordt opnieuw een personage uit de reeks geschreven. Marleen Merckx, die al sinds dag één gestalte geeft aan het personage Simonneke, verdwijnt uit de populaire soap.

Al is dat gelukkig wel maar tijdelijk. Tijdens de première van de musical ‘Legally Blonde’ in Antwerpen vertelde de actrice aan Het Laatste Nieuws dat haar personage even uit de reeks geschreven wordt. Marleen zit volop in de repetities van de spektakel-musical ‘Red Star Line’.

“Die repetities zijn niet combineerbaar met de opnames van ‘Thuis’ en dus word ik even uit de verhaallijnen geschreven”, verklapt Marleen. “Dat zal ook zichtbaar zijn op het scherm. Alleen mag ik nog niet verklappen hoe.”

Haar personage Simonneke maakt momenteel – alweer – een huwelijkscrisis mee. Vorig jaar bekende Simonneke aan haar echtgenoot Frank (Pol Goossen) dat ze gevoelens gekregen had voor een andere man; Dirk (Ron Cornet). Even zag het ernaar uit dat Vlaanderens meest geliefde soapkoppel uit elkaar zou gaan, maar tijdens de seizoensfinale kwam het alsnog tot een happy end.

Nu hangen er dus opnieuw donderwolken boven het huwelijk van Frank en Simonne. De exit van Marleen uit ‘Thuis’ zou hiermee wel eens te maken kunnen hebben. Zelf is ze er niet rouwig om dat ze de kans krijgt om een andere rol te spelen. “Als actrice geeft me dat nieuwe zuurstof”, besluit Marleen.