Stephanie onthult: Zoveel kost een weekend in de Planckaert-vierkantshoeve

door: LHX
Stephanie Planckaert
Afbeelding bron: Eén

Twee jaar na het einde van 'Ten Huize Planckaert' gaat de Ardense B&B van de familie Planckaert weer open. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Door het vele werk aan hun Franse kasteel besliste de familie Planckaert twee jaar geleden om hun vierkantshoeve in de Ardennen te verkopen. Op het allerlaatste moment ging die verkoop echter niet door.

En maar goed ook, want ze zouden er veel spijt van hebben gehad. "Vandaag voelen we dat de tijd rijp is om de twee te combineren, we hebben een goeie formule gevonden", zegt Stephanie Planckaert tegen Het Laatste Nieuws.

Wat die formule precies is? Slechts een deel van het gebouw gaat open, waardoor er nu nog maar tien gezinnen (maximum 26 personen) kunnen verblijven. Ook opent de vierkantshoeven slechts één weekend per maand zijn deuren.

Dat gebeurt op vastgelegde themaweekends. Op die manier brengt de hele familie het glampingconcept dat ze in Frankrijk toepassen, ook naar België. Ze zullen telkens met de hele familie aanwezig zijn en een weekend lang hun gasten volop in de watten leggen.

De weekends van Kerstmis en Nieuwjaar zijn al uitverkocht. De kostprijs is nochtans, net als voor de glampingweekends, niet niks. 

Per persoon betaal je 650 euro voor een weekend. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en kinderen van 5 tot 15 jaar betalen de helft. Voor die prijs krijgen ze een all-in arrangement.

"Mensen komen toe en moeten zich niks aantrekken, gewoon genieten", zegt Stephanie. "Omdat we nu maar één weekend per maand organiseren, kunnen we er een schepje bovenop doen. We gaan kampvuren houden, degustatieparcours organiseren. We kijken er echt al naar uit."