Stephanie Planckaert heeft serieuze boodschap aan iedereen die dochters heeft: "Zó belangrijk"

door: LHX
Stephanie Planckaert en Iluna Timmerman
Afbeelding bron: Eén

Als tiener had Stephanie Planckaert lang het idee dat ze te dik was. Sinds haar zwangerschap van Iluna voelt ze zich beter in haar vel.

Stephanie Planckaert was vroeger een beetje mollig, vertelt ze op Joe. Ze merkte dat de meisjes rond haar magerder waren, en wilde daarom graag vermageren. Ze begon veel minder te eten, tot haar mama zag dat er iets niet klopte.

Sinds haar zwangerschap van Iluna heeft ze zichzelf helemaal aanvaard zoals ze is. Ze voelt zich goed in haar vel, en zou willen dat alle vrouwen dat gevoel hadden.

"Als je dochters hebt, is het zó belangrijk om die boodschap over te brengen: je bent keigoed, twijfel nooit aan jezelf, want later ga je beseffen dat dat nergens voor nodig was", aldus Stephanie. "Als ik dat had geweten als 15-jarig meisje, zou ik nooit zoveel gepiekerd hebben."

Ze is zich ervan bewust dat tienermeisjes zoals Iluna veel bezig zijn met vergelijken. "Dus ik vind het superbelangrijk dat we daarover kunnen praten en dat ze gewoon gezond willen zijn", klinkt het.