Tijs Vanneste aangedaan door ramp: "Alles is vernietigd"

door: LHX
Tijs Vanneste
Afbeelding bron: Eén

Triest nieuws uit Geel begin deze week: in een stal met 250 schapen brak een hevige uitslaande brand uit. 150 dieren overleefden het niet.

De stal in kwestie is die van Kemp vzw, die zich inzet voor begrazingsprojecten in de Kempen. Voor hen is het een grote ramp: ze moeten op zoek naar een nieuw onderkomen voor hun schapen.

Iemand die erg met hun lot begaan is, is muzikant Tijs Vanneste. Hij woont niet ver van de boerderij. "Ik ken heel wat mensen die daar werken persoonlijk. Zij koppelen het verrijken van de biodiversiteit aan sociale tewerkstelling. Het is alles wat ik heel waardevol vind", zegt hij op Radio2.

"Nu zijn ze door dat drama getroffen en ze zitten daar echt wel in de problemen", weet hij. "Er zijn financiële middelen nodig, omdat echt álles vernietigd is. Van batterijen tot draad... Alles wat daar in opslag stond, is weg."

Er zal waarschijnlijk wel heel wat terugbetaald worden door de verzekering, maar om deze eerste periode te overbruggen, is er een crowdfunding opgestart. Daar zet ook Tijs mee zijn schouders onder.

In het VRT 1-programma 'Door de bomen' maakte hij een schilderij waarop hij achteraf heel wat geïnteresseerde reacties kreeg. Hij heeft beslist om dat te veilen. "En dan krijgt Kemp vzw natuurlijk integraal het bedrag", klinkt het. Wie een bod wil doen, kan terecht op www.steunkempvzw.be.