Tijs Vanneste maakt opmerkelijke beslissing over opvoeding van zijn kinderen

door: LHX
Tijs Vanneste
Afbeelding bron: Eén

Tijs Vanneste heeft twee zoontjes. Cis is 6 jaar oud, Cas is 4. Zoals we van hem kunnen verwachten, heeft hij ook bij hun opvoeding een heel eigen stijl.

Wanneer Tijs Vanneste te gast is in 'De ideale wereld' krijgt hij de vraag of er dingen zijn op tv waar zijn kinderen niet naar mogen kijken. "Nee", luidt zijn opvallende antwoord. Wel vertelt hij erbij dat hij geprobeerd heeft om Studio 100 te weren, maar dat dat onmogelijk is gebleken.

"Ik laat ze soms bewust scherpe dingen zien", vertelt hij ook. "Omdat dat niet meer op tv komt voor kindjes. Ik ben zelf opgegroeid met 'Theo en Thea', 'De grote meneer Kaktus show'..."

Hij vindt kinderprogramma's tegenwoordig wat te braaf, en wil er dan ook graag iets aan doen. "Ik zou heel graag ooit, als ik de kans krijg, dingen maken voor kindjes, maar dan zou ik wel scherpere dingen maken", zegt hij.

"Ik denk dat als je opgroeit met vetlapperij, dat meer gaat kunnen kaderen als vetlapperij. Ik ben van mening dat je niet alles moet wegsteken wat niet gezien of gedaan mag worden. Dus ja, ik hoop dat dat weer een beetje terugkomt."