Tina Maerevoet niet opgezet met exit uit ‘Thuis’: “Had ik nooit kunnen denken”

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

Trouwe kijkers van ‘Thuis’ wisten vorige vrijdag niet wat hen overkwam. Geheel onverwacht kwam het geliefde personage Paulien Snackaert om het leven na een ongelukkige val. Kijkers blijven verbouwereerd achter, maar ook actrice Tina Maerevoet heeft het moeilijk met haar exit bij ‘Thuis’.

“Ik weet al van oktober vorig jaar dat het verhaal van Paulien zou eindigen”, lezen we op VRT NWS. “Ondertussen heb ik er vrede mee, maar toen schrok ik enorm”, gaat de actrice verder. “Ik had het helemaal niet verwacht, omdat ik wist dat ik de veelbesproken verhaallijn rond het ouderschapstraject zou spelen.”

Vooral de manier waarop haar personage uit de populaire Eén-soap geschreven werd, valt Tina zwaar. “Ik had nooit kunnen denken dat ik door een banale val definitief aan mijn einde zou komen. Als actrice was het fijner geweest om in een emotionele scène nog een laatste keer alles uit de kast te halen”, verklaart Tina. “Maar ik neem de schrijvers niets kwalijk.”

Nu haar personage gestorven is, lijkt een terugkeer in ‘Thuis’ zo goed als onbestaande, al weet je dat in soapland natuurlijk nooit. Toch valt de actrice niet in een zwart gat. Achter de schermen is Tina actief als kindercoach, jawel bij ‘Thuis’. Daarnaast geeft ze ook nog deeltijds les en staat ze vaak op de planken in het theater. Haar einde bij ‘Thuis’ heeft ook nog een positief kantje: “Geen wekker meer om 5h15!"