Zoveel verdient Tom Waes bij de VRT, bekend Vlaanderen reageert: “Hij is elke euro waard”

door: ASX
Tom Waes
Afbeelding bron: VRT - Johan Jacobs

Heel wat gezichten van de openbare omroep kregen vorige zomer de wind van voren toen details uitlekten over hun loon. Vooral Niels Destadsbader, die kort daarvoor de overstap van VTM naar VRT gemaakt had, werd kop van jut. Al is Niels al lang niet de enige grootverdiener in de Auguste Reyerslaan.

De zanger uit Deerlijk zou jaarlijks een brutowedde van 400.000 euro opstrijken. Een fiks bedrag, maar dat staat nog in schril contrast met wat presentator Tom Waes jaarlijks verdient. Dat zou naar schatting maar liefst 700.000 euro zijn. Maar – in tegenstelling tot Niels – ontsnapt de Antwerpenaar wel aan kritiek.

De reden hiervoor is volgens tv-criticus Jules Hanot heel simpel. “Tom Waes levert wat hij belooft”, klinkt het in Dag Allemaal. “De kijkers vinden dat ze veel in ruil terugkrijgen voor wat Tom verdient. ‘Tomtesterom’, ‘Kamp Waes’, ‘Reizen Waes’, ‘Undercover’ … dat mag wel wat kosten.”

Ook Toms nieuwste programma, ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’, is alweer een schot in de roos. “Tom is telkens de toegankelijke held. Alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Hij is een uniek figuur en gewoon zijn geld waard”, vertelt voormalig VRT-gezicht Jan Van Rompaey.

Een mening die ook zangeres Margriet Hermans bijtreedt. “Hij maakt zo’n goede programma’s. Bovendien is hij een persoonlijkheid, een aangename man die niemand voor het hoofd stoot. Ondanks zijn succes is hij altijd met zijn voetjes op de grond gebleven. Hij is elke euro waard”, luidt het vol lof.