Jacky Lafon doet beklag over haar bekende collega's: "Spijtig"

door: LHX
Jacky Lafon
Afbeelding bron: Photonews

Met 55 jaar carrière achter de rug kan Jacky Lafon terugblikken op samenwerkingen met heel wat bijzondere personen. Eén daarvan is Bobbejaan Schoepen.

In de jaren tachtig en negentig werkte Jacky Lafon in de zomerprogramma's van Bobbejaan Schoepen in Bobbejaanland. Daar maakte ze ook kennis met "madame Schoepen", zoals ze haar noemt.

In de podcast 'Frietcast' vertelt ze dat ze ontzettend veel respect had voor haar. "Dat heb ik altijd gehad voor mijn bazen."

"Ik heb haar alles zien doen. Van tafels afkuisen tot pintjes tappen, de groepen afroepen, de groepen verwelkomen in Bobbejaanland... álles heeft die vrouw gedaan, hoe streng ze ook was", aldus Jacky.

Ze ziet een groot contrast met de showbizzwereld van vandaag. "Spijtig", noemt ze het. "Ik ben grootgebracht in een wereld van discipline. Dat is gedaan nu, dat ondervind ik."

"De artiesten komen te laat, kennen hun teksten niet altijd. Ze zeggen: 'Ik zal dat wel kunnen tegen dat het zover is.' Bij mij was dat niet. Wij moesten dat écht kennen", klinkt het.