Politie doorzoekt studio Cooke & Verhulst Show en extra bewaking voor opnames

door: WVDS
download1
Afbeelding bron: SBS Belgium

Woensdag hebben agenten de studio doorzocht van de Cooke & Verhulst Show. Dat had alles te maken met de komst van de Nederlandse misdaadjournalist John van den Heuvel.

Een team van 6 agenten van de lokale, federale en Nederlandse politie heeft vandaag de studio van De Cooke & Verhulst Show in Schelle doorzocht met 2 speurhonden.

Voor de opnames worden ook extra veiligheidsmaatregelen genomen en zal er politiebewaking aanwezig zijn.

Van den Heuvel was 30 jaar erg bevriend met Peter R. de Vries, maar die vriendschap eindigde toen De Vries vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces werd.

Het zit John van den Heuvel nog steeds dwars dat hij zijn ruzie met Peter R. de Vries niet meer goed heeft kunnen maken. Van den Heuvel en De Vries zagen elkaar één week voor de aanslag voor het laatst in de studio van RTL Boulevard.

Ze keurden elkaar toen geen blik waardig. Dat de ruzie nu voor altijd onuitgesproken zal blijven, vindt Van den Heuvel lastig. “We zijn ingehaald door de verschrikkelijke gebeurtenis.”

De Vries overleed op 15 juli op 64-jarige leeftijd nadat hij een week eerder in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten. Zelf heeft Van den Heuvel strenge beveiliging omdat hij al jaren wordt bedreigd.

Vanavond, 8/09 De Cooke & Verhulst Show om 21u35 op Play4 . Samen met Frank Lammers, Goedele Wachters en de zeventigste verjaardag van Corry Konings.