Vandenbroucke legt uit waarom sommige mensen verplicht worden tot vaccinatie

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft uitgelegd waarom hij het vaccin tegen het coronavirus wil verplichten voor sommige mensen.

"Ik begrijp dat iemand zegt: 'Ik wil niet verplicht worden'. Ik zou wel willen dat iedereen gevaccineerd wordt. Maar de weg om daar te geraken loopt niet via een algemene verplichting", zei Vandenbroucke in de Cooke & Verhulst Show op Play4.

"Ik zou wel dat resultaat willen zien, maar op basis van overtuiging. Omdat ik denk dat het echt goed is om je te laten vaccineren. Je beschermt jezelf en je beschermt anderen."

"Ik vind wel dat je tegen iemand die in een woonzorgcentrum werkt of iemand die in een ziekenhuis werkt moet zeggen: 'Uw beroep brengt mee dat je je moet laten vaccineren, dat is uw keuze'."

"Als je opgenomen wordt in een ziekenhuis, of je ouders gaan wonen in een woonzorgcentrum, dan zou je toch willen weten dat het daar veilig is? Veiligheid betekent dat al dat personeel gevaccineerd is. Ik vind dat een kwaliteitseis, zoals je die ook aan voedingsproducten stelt."

De verplichting voor het zorgpersoneel is nog niet meteen voor morgen. "Ik hoop dat we voor het nieuwe jaar de wetgeving klaar hebben", aldus Vandenbroucke.

Download nu de gratis app van Redactie24