14-jarige moordt zijn hele gezin uit: Vader, stiefmoeder en drie kindjes

door: STS
criminaliteit - misdaad
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een jongen van 14 jaar heeft vijf leden van zijn gezin vermoord. Het gaat om zijn vader, zijn stiefmoeder, zijn broers en zijn zusje.

De 14-jarige Mason Sisk uit de Amerikaanse staat Alabama is nu veroordeeld voor de gruwelijke feiten die hij op 2 september 2019 pleegde. Hij pleegde toen een vijfvoudige moord.

De slachtoffers zijn de 38-jarige John Wayne Sisk, diens 35-jarige vrouw Mary Sisk, en drie kinderen: de 6-jarige Grayson, de 4-jarige Aurora en de 6 maanden oude baby Colson. De dader schoot hen allen door het hoofd, naar verluidt "omdat hij hen beu was", schrijft The Mirror.

De dader verklaarde aanvankelijk aan de politie dat hij videospellen aan het spelen was in de kelder, toen hij schoten hoorde en daarna buiten een wagen zag wegrijden. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij degene was die zijn gezin had uitgemoord.

De nu 18-jarige jongen werd in april schuldig bevonden aan de moorden. Hij is nu veroordeeld tot levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating. Hij ontsnapte aan de doodstraf omdat hij op het moment van de feiten nog een kind was.

Procureur Brian C.T. Jones bezorgde een schriftelijke verklaring aan de media: "Ik heb in mijn carrière veel mensen vervolgd en ik kan zeggen dat van al die mensen er slechts vier van de vijf mensen me de stuipen op het lijf jagen. En hij staat bovenaan mijn lijst."