"Alsof hij een penalty nam": Dolle bestuurder rijdt 14-jarige omver en stampt hem in gezicht

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Bij een zwaar geval van verkeersagressie is een bestuurder met zijn wagen ingereden op een tiener. Daarna stampte hij het slachtoffer. Er wordt nu 40 maanden celstraf geëist tegen de man.

De feiten speelden zich in november van vorig jaar af in het Nederlandse Hoorn. "Een 25-jarige man zat met zijn vrouw en drie kleine kinderen achter het stuur van zijn auto toen hij bewust inreed op een 14-jarige jongen", schetst het Openbaar Ministerie de situatie.

"Daarna stapte de bestuurder uit en schopte hij de jongen, die toen al op de grond lag, tegen het hoofd."

"De aanleiding voor deze geweldsuitbarsting was dat de jongen een pepernoot tegen de auto had gegooid."

"Meerdere getuigen hebben verklaard dat de bestuurder met volle vaart de stoep opreed, waarbij de jongen werd geschept en de lucht in vloog, en vervolgens hard op de grond terechtkwam."

Penalty

"Alle getuigen verklaarden dat de verdachte daarna uit zijn auto stapte, met versnelde pas naar het slachtoffer liep en hem meerdere keren in het gezicht trapte. Eén getuige zegt dat de verdachte zo hard trapte dat het leek alsof hij een penalty nam."

Na de feiten reed de man weg, maar getuigen gaven zijn nummerplaat door aan de politie. Die pakte de man op, waarna hij tot maart van dit jaar in voorhechtenis zat. Later schond hij zijn voorwaarden en werd hij opnieuw opgesloten.

De getuigenverklaringen werden ondersteund door camerabeelden. De jongen hield gelukkig geen blijvende letsels over aan het geweld.

De man riskeert nu een celstraf. "Als Openbaar Ministerie vinden wij de poging tot doodslag bewezen en eisen we 40 maanden gevangenisstraf, met aftrek van de tijd die de verdachte in voorarrest heeft doorgebracht."