Amerikaanse agenten schieten opnieuw jonge zwarte man neer: Slachtoffer was nog maar 18 jaar

door: PMN
In Washington DC heeft de politie een Amerikaanse zwarte man doodgeschoten
Afbeelding bron: Twitter

Het geweld in de Verenigde Staten stopt niet meer. Opnieuw heeft de politie er een jonge zwarte man neergeschoten.

Het incident vond plaats in Washington DC. De politie kreeg een oproep dat er gewapende mannen in een voertuig zaten. De oproep kwam binnen rond 16 uur lokale tijd.

“Toen ze het voertuig naderden, is een aantal personen te voet op de vlucht geslagen en een agent heeft daarbij het vuur geopend”, citeert De Morgen hoofd van de politie van Washington DC, Peter Newsham, tijdens een persconferentie.

Bij het vuurgevecht werd ook één iemand geraakt. De persoon is later overleden in het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk waarom de agenten het vuur openden.

Mogelijk had één van de mannen in de auto een vuurwapen bij zich. De politie trof ter plaatse ook twee vuurwapens aan.

Slachtoffer is 18-jarige Afro-Amerikaan

De lokale verkozene Trayon White zegt dat het slachtoffer een “een jonge Afro-Amerikaan” is. Het zou gaan om de 18-jarige Deon Kay. Dat maakte zijn familie bekend.

Al maandenlang wordt er onder de noemer ‘Black Lives Matter’ actie gevoerd in de Verenigde Staten tegen racisme. Het laatste schietincident dateert nog maar van twee dagen geleden. Toen schoten agenten in Los Angeles een zwarte Amerikaan dood nadat ze hem staande wilde houden omdat hij overtreding had begaan met zijn fiets.