Auto rijdt in VS in op kerstparade: Zeker vijf doden en meer dan veertig gewonden

door: PMN
Kerstparade VS - Auto rijdt in op menigte

In het Amerikaanse Waukesha, in de staat Wisconsin, gebeurde er een vreselijk drama. Een auto is daar ingereden op een kertstparade.

Het incident gebeurde rond 16.39 uur lokale tijd. Een voertuig reed er door een wegafzetting heen om vervolgens met hoge snelheid op de kerstparade in te rijden.

“Een SUV kwam op volle snelheid aangereden”, citeert ‘De Telegraaf’ een getuige. Die was op het moment van de feiten met zijn gezin naar de parade aan het kijken. “Daarna hoorde ik mensen gillen.”

Er zijn op de sociale media ook beelden opgedoken van het incident. De politie opende ook het vuur op de persoon in de wagen. Daarbij zouden geen omstanders gewond zijn geraakt.

De politie spreekt van “meerdere doden”. Voorlopig is er sprake van vijf doden, maar dat getal kan nog verder oplopen. Er raakten ook meer dan 40 mensen gewond. Het is nog niet duidelijk of het om een terroristische aanslag gaat.

Het Witte Huis laat weten dat president Joe Biden de situatie op de voet volgt. “We leven mee met iedereen die is getroffen door dit verschrikkelijke voorval”, klinkt het.

Download nu de gratis app van Redactie24