Man steekt eigen moeder dood bij gevecht in sportcafé: "Hij gaf haar nog een knuffel en vluchtte weg"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Tsalvit / Shutterstock.com

Een man heeft zijn eigen moeder doodgestoken. Hij ontkent dat het om moord gaat en zegt dat het per ongeluk gebeurde, tijdens een gevecht met een drugsdealer.

De 55-jarige Karen werd neergestoken in een sportcafé in het Engelse Kirkby. Haar zoon had het daar aan de stok gekregen met zijn drugsdealer, bij wie hij - omgerekend - nog meer dan 2.200 euro schuld had openstaan.

De drugsdealer sloeg de man met een glas op het achterhoofd. Hij begon vervolgens klappen uit te delen. Omstaanders probeerden hem tegen te houden, maar de man gooide een tweede glas naar het slachtoffer, dat via de achterdeur probeerde te vluchten.

Buiten kwam het tot een nieuwe confrontatie, maar het slachtoffer had nu een mes in zijn hand. Hij stak de drugsdealer er twee keer mee.

Terwijl zijn moeder probeerde tussen te komen, werd zij eveneens gestoken. De vrouw werd in de borststreek geraakt, waarbij het mes door haar hart en haar lever ging, meldt Metro.

De zoon gaf zijn zieltogende moeder een knuffel en vluchtte weg. De vrouw werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

De dertiger moet nu voor de rechtbank verschijnen. Hij zegt uit zelfverdediging gehandeld te hebben en zijn moeder per ongeluk gestoken te hebben. Hij ontkent dan ook de aanklacht van moord. Het proces wordt voortgezet.

Installeer nu de gratis app van Redactie24