Meisje met beperking wordt naar park gelokt en krijgt 100 messteken

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een tienermeisje met een beperking is door een jongen naar een park gelokt. Daar kreeg ze talloze messteken toegediend.

De 17-jarige jongen had via Snapchat berichten uitgewisseld met het 16-jarige slachtoffer. Hij lokte haar naar een park in het Engelse Sittingbourne en stak haar daar herhaaldelijk in het gezicht, de nek, de borstkas, de buikstreek en de ledematen.

Volgens The Sun ging het over zo'n honderd messteken. Daarna gooide de dader de gsm van het meisje weg en liet hij haar hevig bloedend achter.

Op miraculeuze wijze overleefde het slachtoffer de steekpartij. Een wandelaar met een hond trof het zwaargewonde meisje aan en verwittigde de hulpdiensten. Ze lag daarna een maand in het ziekenhuis om te herstellen.

De jongeman heeft nu zijn vonnis te horen gekregen. Hij zal minstens tien jaar achter de tralies moeten doorbrengen nadat hij schuldig pleitte aan poging tot moord.

In de rechtbank werd ook duidelijk dat het motief van de jongen deels te maken had met de beperking van het meisje. In de maanden voorafgaand aan de steekpartij had hij haar in berichten "een kreupele teef" genoemd. Hij stelde ook dat hij "nog liever seks zou hebben met een dode kat".

Ook bleek dat hij op internet zaken had opgezocht als "hoe iemand doden met een mes" en "de hoogste straf voor moord in het Verenigd Koninkrijk".

Download nu de gratis app van Redactie24